Recenzija 1

Recenzija by Čarobni svijet knjiga – recenzije i preporuke // Studeni 2015

“Naizgled sretna obitelj nađe se pred kušnjom vremena. Leon je vrhunski odvjetnik, uspješan je i tražen u svome poslu kojemu vrlo pedantno i predano pristupa te smatra kako tu nema mjesta kompromisima. Voli suprugu Mariu, liječnicu koja je uvjerena da je ostvarila sve svoje snove, ali sasvim je sigurno kako njih dvoje imaju premalo vremena jedno za drugo. Sretnih je trenutaka sve manje, a problema i laži sve više. Zaveden lažima, Leon prihvaća slučaj pranja novca i krijumčarenja droge ni ne sluteći kakva se pozadina krije iza te priče. Podmičivanja, spletke i intrige bacit će loše svjetlo na Leonove više suradnike te dovesti njihovu odvjetničku tvrtku na rub ponora. Da bi stvari bile još gore, jedan trenutak Leonove slabosti pretvoriti će idilu obitelji Lajtman u pravi pakao.

Isprepliće se tu i priča koja ruši sve granice razuma, sasvim obično putovanje na seminar pretvoriti će Leniju život u pravu noćnu moru. Jedno krivo skretanje odvest će ga u vrlo čudan zaselak gdje ništa nije onako kako bi trebalo biti. Sretna sredina izgleda toliko divna da postaje nemoguća, a kada upoznaje jednog od stanovnika toga grada shvaća kako se snalazi u bezizlaznoj situaciji. Nadasve sumnjivo mjesto u kojemu kiša još nikada nije padala i sjena ne prati vaše tijelo postaje vrlo jezovito ako tome pridodamo stanovnike koji izgledaju potpuno drugačije nego što ih Leni vidi i pričaju sve osim istine.

„U sjeni vrtnje“ psihološka je drama obitelji uvučene u vrtlog karijera, a vrlo osebujna triler radnja držat će vam napetost do samoga kraja. Mračne priče prate svakog od spomenutih likova, pa dok se Maria bori sa krivnjom zbog nestanka brata i činjenice kako joj je brak uništen, Leon pokušava preživjeti vlastite strahove. Hoće li snaga tijela i duha biti dovoljne da se nađe spas i stvari postave na pravi put? Hoće li Leni naći izlaz iz ukletog gradića ili se prepustiti njegovim misterijima?

Roman je pisan jako slojevito i karakterno, a slikoviti opisi vjerno će vam predočiti strah i borbu likova, ali i povremeno utjerati strah u kosti. Ova snažna priča potaknut će vas na brojna razmišljanja o svrsi vašeg postojanja, o ljubavi i predanosti te o željama i mogućnostima. Autor nam vješto daje do znanja kako je najvažnije cijeniti ono što imamo, a ne žaliti kada to izgubimo.

Priča me već na samome početku totalno uvukla u radnju, velika doza misterije stalno se vrzma po stranicama i neobjašnjive priče likova do samoga kraja ostat će tajne. Odličan roman koji svojom napetom radnjom vješto potiče na čitanje, a iščekivanje će vas natjerati da knjigu ne ispuštate iz ruku.”

Recenziju napisala

Sandra Avar