Anđeo čuvar

Anđeo čuvar – nevidljivi pratioc

Danas postoje mnoge knjige koje prikazuju i opisuju načine na koje možete stupiti u kontakt sa anđelima ili još više – sa svojim anđelom čuvarom.

No, ono što je najveći paradoks u navedenoj temi, odnosi se na sveprisutne legitimne institucije koje na neki način pod svojim “krovom” snažno prikazuju postojanje anđela a da u isto vrijeme niti na jedan način ne prezentiraju kako se do istih može doći.

Kroz njih, prepušteni smo samo vlastitoj vjeri kako je “s onu stranu” nešto lijepo što nas čeka a čija snaga te ljepote je u proporciji sa snagom našeg učinjenog zemaljskog dobra ili pak potpuno obrnuto –  proživljene patnje, budući se ista prezentira kao nešto pozitivno, možemo čak reći i poželjno nužno. Prevedeno, isto bi značilo da ćemo kroz veći stupanj proživljene patnje biti bliži rajskim prostranstvima.

Dakle, takva institucija koja stoljećima prikazuje razlike između nebeskog plavetnila optočenog najljepšim bojama kao prikaza raja, u odnosu na podzemne ruševine iz kojih dopire smrad sumpora i škrgut zuba, do danas nam nije bila u stanju približiti niti jedan praktičan primjer kako stupiti u kontakt sa anđelima koji danas čine neizostavan interijerni detalj tih istih legitimnih institucija kao promovatora duhovno priznatih parametara.

Ono što je još čudnije je, da u vrijeme razvijanja tih institucija, paralelno sa vremenom lova i paljenja vještica, križarskih ratova i templara, krutih stavova oko astronomskih zbivanja (pr. Kopernik i Galilei te njihovo  promoviranje heliocentričnog sustava), se u današnje vrijeme nije posvetila niti jedna, s njihove strane, interna aktivnost približavanja i ostvarenja komunikacijskih kanala između nas “ovčica” prema sveprisutnim anđelima.

Naime, gotovo je neshvavtljivo da članovi navedenih institucija kroz stotine godina nisu izdali niti jedan ozbiljniji naputak za široke mase kao razrađeni pristup svijetu anđela.

Upravo suprotno, ta aktivnost preuzeta je kroz vaninstitucionalne induvidualne pristupe, razmatranja i analize te na isti način, bez ikakve njihove podrške, dakle isključivo osobnim angažmanima, prezentirana je široj javnosti. No u suprotnom, ukoliko bi postojale određene meditativno definirane metode koje bi se primjenjivale isključivo u uskim internim institucionalnim krugovima, isto bi se moglo opisati na dva načina: ili se radi o stavu koji vrši opće degradiranje trenutne svijesti i duhovne evoluiranosti stupnja ljudskog bivstva u aktualnom vremenu ili pak o nespremnosti i nedovoljnom fokusu internih institucionalnih krugova prema razvoju takvih aktivnosti izvan svojih redova prema van. Dakle, sve što je do sada činjeno, vezano je za individulane pristupe kroz razne publikacije, istupe u medijima, osobnim izdavaštvima i sličnim ostalim aktivnostima. Tako je i u ovom slučaju.

Stoga, svaki prvi korak prema približavanju komunikacijskog kanala prema ađelima će biti ujedno i najveći.

Kao najbitnije za istaći je sljedeće: da bismo ostvarili kontakt sa anđelima moramo ispuniti jedini i osnovni uvjet – moramo potpuno svjesno, slobodne volje i u potpunosti to željeti. Nakon istoga, nužna je vjera da je to isto ostvarivo. No, da bi se taj kontak tada ostvario – potencijalni kontakt tj. odnos mora biti ispunjen ljubavlju, prožet nesebičnim davanjem cijeloga sebe.

Takva komunikacija je slobodna, otvorena i dostupna za sve nas – samo je pitanje stupnja naše spremnosti u pogledu ostvarenja tog kontakta.

I ne zaboravite – Vaš Anđeo čuvar je uvijek kraj vas, koji budno i uvjek spremno očekuje vaš poziv njemu.